Rackets

Om optimaal te kunnen presteren wil je natuurlijk beschikken over een padelracket die voldoet aan al jouw wensen. Of je nu een beginner of ervaren professional bent, voor iedereen is er een geschikt padelracket. Bij AFP-Trade kun je terecht voor padelrackets in verschillende materialen, kleuren en afmetingen!

Verschillende materialen

Padel rackets zijn gemaakt van speciaal en complex materiaal, zoals graphite, fiberglass en carbon. Tegenwoordig zie je steeds meer padel rackets die gemaakt zijn van carbon en dat is niet geheel zonder reden. Carbon is licht materiaal en uitermate geschikt voor de fabricage van padel rackets. Het is niet voor niets dat er veel verschillende materialen worden gebruikt voor de productie van padel rackets. Het type materiaal heeft dan ook invloed op de stijfheid van het product.

Invloed van gewicht

Naast de verschillende materialen kun je ook kiezen uit lichte en zware padel rackets. Lichtere rackets zijn ideaal als je op zoek bent naar een wendbaar padelracket. Zware padelrackets geven je meer power, maar zijn dan wel weer een stuk minder wendbaar. Over het algemeen zijn de meeste padel rackets tussen de 340 en 390 gram. Het is maar net wat jij prettig vindt en aan welke eisen het padelracket moet voldoen.

Padelracket afmetingen

Wist je dat de meeste merken alleen nog maar padel rackets maken met een blad dat beschikt over een dikte van 38 millimeter? Dit is dan ook de maximale dikte van een padelracket. Tevens spelen de breedte en lengte een grote rol bij de aanschaf van dit product. Als je gaat voor een zeer breed padelracket kun je profiteren van een krachtige en grote sweetspot. Daarnaast geldt: hoe langer het padelracket, hoe meer power. Vind je het lastig om de verschillen tussen de padel rackets te zien? Onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Padel racket kopen bij AFP-Trade

Ben jij op zoek naar het perfecte padelracket? AFP-Trade fungeert als verkooppunt en levert materialen aan sportclubs, verenigingen, trainers en particulieren. Wij bieden padel rackets in verschillende materialen, gewichten en formaten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op via info@afp-trade.nl.

Winkelwagen
Scroll naar top